BIFF 2009

Ashes of American Flags

2009 • 1t 28m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ashes of American Flags
Regi
Brendan Canty & Christopher Green
På veien med Wilco

Wilco er et alternativt rockeband fra Chicago som ble dannet da alt-countrygruppen Uncle Tupelo ble oppløst. De opplevde en veldig suksess med sitt fjerde album, "Yankee Hotel Foxtrot" fra 2002, og bør være kjent for mange i Norge. Prosessen frem mot albumet ble nydelig dokumentert av Sam Jones i I AM TRYING TO BREAK YOUR HEART: A FILM ABOUT WILCO (2002).

ASHES OF AMERICAN FLAGS følger chicagobandet på deres USA-turne i 2008. Opptakene er gjort på noen av de viktigste landemerkene innen amerikansk musikkliv – Cain’s Ballroom i Tulsa, Tipitina’s i New Orleans, The Mobile Civic Center i Mobile, The Ryman Auditorium i Nashville og The 9:30 Club i Washington D.C. Ved å blande konsertopptak med bandintervjuer, tar filmen deg med bak scenen, og fanger både den omfangsrike erfaringen det er å reise i turnebuss gjennom USA, og den nærheten som oppstår mellom Wilco og musikken de fremfører, og mellom bandet og publikum som er kommet for å se og høre dem.

Regi

Brendan Canty ble født i Teaneck, New Jersey i 1966. Han spilte i en rekke band i Washington DC-området, før han ble med i Fugazi i 1987. I 2004 dannet han og regissør Christoph Green DVD-firmaet Trixie med formålet å gi ut en serie musikkrelaterte filmer kalt BURN TO SHINE. Canty og Green har også laget SUNKEN TREASURE: LIVE IN THE PACIFIC NORTHWEST (2006) med Wilco-vokalist Jeff Tweedy.

Christopher Green er en amerikansk regissør som driver DVD-selskapet Trixie som gir ut en serie musikkrelaterte filmer kalt BURN TO SHINE. Sammen med Brendan Canty har Green har også laget SUNKEN TREASURE: LIVE IN THE PACIFIC NORTHWEST (2006) med Wilco-vokalist Jeff Tweedy.

 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}