BIFF 2008

Ashes of Time – Redux

1994 • 1t 35m • Hong Kong

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Dung Che Sai Duk
Regi
Wong Kar-Wai
Den ultimate versjonen av Wong Kar-Wais klassiske kampsportepos!

Ouyang Fang lever livstrøtt og alene i ørkenen, hvor han jobber som mellommann for sverdkrigere og deres klienter. En av disse er den blinde krigeren Huang Yao-shi, som har havnet i trøbbel med to mystiske søstre. Snart blir også Ouyang blandet inn i konflikten. Kanskje kan problemet løses ved hjelp av en magisk vin, som får den som drikker den til å glemme fortiden? Hvis ikke er sverdkamp til døden også en utvei.

ASHES OF TIME – REDUX er inspirert av en av Kinas mest populære "Wuxia", en litterær sjanger med hundreårige tradisjoner, som blander eventyr og magi med heltesagaer og kampsport. Produksjonen av filmen var svært problematisk, og filmen ble heller ikke godt mottatt da den ble sluppet på kino i 1994. I fjor gikk mesterregissøren Wong Kar-Wai tilbake til originalopptakene og klippet sammen en helt ny versjon som han gav tittelen ASHES OF TIME – REDUX. For første gang får publikum nå muligheten til å se filmen slik filmskaperen selv opprinnelig så den for seg!

Regi

Wong Kar-Wai (f. 1958) er en av verdens mest anerkjente auteurer, og står bak en rekke viktige filmer fra 1990- og 2000-tallet, som CHUNGKING EXPRESS (1994), HAPPY TOGETHER (1997) og IN THE MOOD FOR LOVE (2000). ASHES OF TIME – REDUX er hans tredje spillefilm, og relanseres i år i en nyklippet og oppusset versjon.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}