BIFF 2019

Astrup - Flammen over Jølster

2019 • 1t 19m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Astrup - Flammen over Jølster
Språk
norsk
Undertekster
norsk
Regi
Pål Øie
Manus
Karl Johan Paulsen, Pål Øie
Foto
Sjur Aarthun
Produsent
Einar Loftesnes
Historien om en av Norges største og mest forbigåtte kunstnere

ASTRUP – FLAMMEN OVER JØLSTER er spillefilmen om billedkunstneren Nikolai Astrups liv og levnet. Astrup ble født inn i en strengt pietistisk familie i Sunnfjord, men gjorde opprør mot faren og lokalsamfunnet og reiste i ung alder til kontinentet for å bli kunstner. Etter noen år i utlendighet vendte han tilbake til Jølster, hvor han giftet seg med den 15 år gamle Engel, og produserte en rekke fargesterke skildringer av Vestlandets unike natur og folkeliv. Astrup var en sann eksentriker og levde et liv helt utenom lokalsamfunnets normer, helt til han døde i tragisk ung alder.

Nikolai Astrup (1880–1928) er en av Norges mest folkekjære og særegne malere, og i en rettferdig verden ville han vært like berømt som Edvard Munch. I denne spennende og fascinerende biografiske filmen finner vi blant annet danske Thure Lindhardt («Broen») som Astrup, Dennis Storhøi som hans mentor Anton Fond og Henriette Marø som hans unge kone Engel. Dette er en unik sjanse til å stifte nærmere bekjentskap med en av Vestlandets aller største kunstnere.

-

Festivalgjester: Skuespillere Thure Lindhardt og Henriette Marø. Regissør Pål Øie, manusforfatter Karl Johan Paulsen, fotograf Sjur Aarthun og produsent Einar Loftesnes

-

Alle førpremierer er med i konkurranse om Filmwebs publikumspris.
Stem på din favoritt her.

filmweb 2008 4f.png

Regi

Pål Øie (Norge) Filmer i utvalg: VILLMARK 2 (2015), LYSETS VANVIDD (2013), SKJULT (2009), VILLMARK (2003)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}