2005 • 2t 14m • Argentina / Spania / Frankrike

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
El Aura
Språk
Spansk
Regi
Fabían Bielinsky
Manus
Fabian Bielinsky
Foto
Checco Varese
Produsent
Maria Besuievski, Pablo Bossi, Samuel Hadida, gerardo Herrero
En epileptiker med fotografisk minne planlegger det perfekte ran. Topp argentinsk spenning.

Esteban er en skarping som får en unik mulighet til å gjennomføre sin plan om det perfekte ran, men epilepsien hans er både en styrke og en svakhet. Før hvert anfall treffes han av auraen – et øyeblikk blandet av forvirring og klarsyn, hvor framtid og fortid møtes.

Den innadvendte antihelten spilles av den alltid like solide Ricardo Darín, en av Argentinas fremste skuespillere, som blant annet spilte hovedrollen i regissør Fabián Bielinskys debut NI DRONNINGER (2000). Også i AURA viser radarparet at de har god dreis på krim med finurlige og underholdende vrier. Daríns karakter lever et grått liv, og er litt vel lidenskapelig i jobben med å stoppe ut dyr. Begynnelsen av filmen går grundig inn i hovedpersonens psyke, med beskrivelser av fiendtlige atmosfærer som kan minne om David Lynch eller en tidlig Dwight M. Shyamalan. Andre halvdel slår om takten og aksellererer inn i en mer actionfylt oppbygning av spenning, ikke ulikt den fartsfylte og underholdende NI DRONNINGER.

Regi

Fabían Bielinsky var assisterende regissør i mange år før han debuterte i 2000 med NI DRONNINGER, som var en enorm suksess i Argentina og vant publikumspriser rundt omkring, blant annet ved Oslo internasjonale filmfestival. Den morsomme og spenningsfylte krimfilmen med en hvem-lurer-hvem-vri ble også sett på norske kinoer. Ricardo Darín har spilt hovedrollen som en antihelt og en aspirerende kriminell i begge Bielinskys filmer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}