BIFF 2002

Auto Focus

2002 • 1t 45m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Auto Focus
Språk
Engelsk
Regi
Paul Schrader
Manus
Michael Gerbois
Foto
Fred Murphy
Produsent
Scott Alexander, Larry Karaszewski, Todd Rosken, Pat Dollar, Alicia Allain
TV-serien Hogan's Heroes er stadig populær, og kan også ses på norske fjernsynsskjermer. Serien om en gruppe amerikanske soldater i en tysk fangeleir under annen verdenskrig er siden premieren i 1965 sett av millioner av mennesker verden over. Og Hogan, spilt av skuespilleren Bob Crane, fremstår som bråkjekk, vittig, morsom, trivelig og ytterst normal. I virkeligheten hadde dog Bob Crane en annen, mørkere side som til syvende og sist resulterte i hans brutale død.

Skuespilleren Bob Cranes liv er et tragisk eksempel på amerikansk suksesshistorie som går fryktelig galt. Etter å ha jobbet som populær radiovert og med mange opptredener på TV bak seg, vil Bob til Hollywood. I 1965 blir han hovedperson i TV-serien "Hogan's Heroes". Han blir berømt og er en likandes kar, noe som åpner mange dører for ham, og hans nye venn John Carpenter hjelper ham frem. Paul Schrader leverer her en mørk og fascinerende film om en mann som blir ødelagt av sine egne drifter - her går det i promiskuitet - og de behov som han søker å få tilfredsstilt uten å erkjenne dem. Filmen har et persongalleri av mennesker som er besatt av selvdestruktivt begjær og AUTO FOCUS er kanskje Schraders til nå mest vitale beskrivelse av måten disse problemer overskygger alt annet i slike personers liv.

Regi

Paul Schrader er født i Grand Rapids i Michigan i 1946. Han fikk sin Master's degree ved UCLA i 1970. Etter å ha skrevet manus til Martin Scorseses TAXI DRIVER (1976), regisserte han sin debutfilm BLUE COLLAR (1977). Noen andre av hans filmer er: AMERICAN GIGOLO (1980), CAT PEOPLE (1982), MISHIMA (1985), THE COMFORT OF STRANGERS (1990), LIGHT SLEEPER (1991), AFFLICTION (1997) og FOREVER MINE (1999).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}