BIFF 2002

Autumn Spring

2001 • 1t 35m • Tsjekkia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Babí léto
Regi
Vladimir Michalek

Fanda og Eda er begge pensjonerte skuespillere. Men de kan ikke legge sine gamle kunster på hyllen, og går rundt omkring i Prahas gater og later som de er noen viktige herrer. Noen dager er de billettkontrollører på undergrunnsbanen, en annen gang er Fanda en millionær som kommer fra USA for å kjøpe seg en herskapsbolig og lurer eiendomsmegleren trill rundt. Fandas kone Emilie har lenge sett seg lei på hans barnslige gleder og blir mildt sagt fortvilet over de økonomiske komplikasjonene som oppstår på grunn av hennes mann. Etter 44 års ekteskap forlanger hun skilsmisse og Fanda er igjen ute med sine streker.

AUTUMN SPRING er en varm og svært sjarmerende fortelling om eldre mennesker som nekter å bli gamle. De tre i hovedrollene er blant tjsekkias mest berømte og skattede skuespillere.

Regi

Vladimir Michalek (1956 Tsjekkia) Utdannet innen dokumentarfilm på filmakademiet i Praha (FAMU) i 1992. I 1994 laget han sin debutspillefilm FORGOTTEN LIGHT og SEKAL HAS TO DIE. Begge disse filmene vant prisen for Beste Skuespiller til henholdsvis Boleslav Polivka og Olaf Lubaszenko på Karlovy Vary film festival. Filmografi: DARKNESS (2002/II), AUTUMN SPRING (2002), ANGEL EXIT (2000), PRAGUE STORIES (1999), SEKAL HAS TO DIE (1997), FORGOTTEN LIGHT (1996) og AMERIKA (kortfilm, 1994).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}