BIFF 2021

_AVLYST / CANCELLED: Villmenn

2021 • 1t 38m • Danmark

11 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Vildmænd
Språk
dansk/norsk
Regi
Thomas Daneskov
Manus
Thomas Daneskov, Morten Pape
Produsent
Lina Flint
Dansk maskulinitet i krise på Vestlandet

Noen menn løser midtlivskrisen ved å kjøpe motorsykkel eller en dyr bil, andre ved å få seg en ung kjæreste. For danske Martin er løsningen å forlate kone og barn, og oppgi den moderne verden til fordel for en tilværelse som pelskledd jeger på Vestlandet. Problemet er bare at han er enda dårligere til å jakte dyr med pil og bue enn han er på å takle A4-livet. Når Martin møter landsmannen Musa, får imidlertid det nye livsprosjektet hans omsider vind i seilene. Den skadede narkosmugleren er nemlig på flukt fra lovens lange arm, og sammen må de to danskene begi seg over fjellet med norsk politi, rivaliserende langere og Martins kone i hælene.

Med VILLMENN har Thomas Daneskov laget en morsom og underfundig komedie med en sår kjerne. For selv om den tidvis ser ut som en episode av NRKs «Vikingane», er dette dypest sett en film om maskulinitet og den moderne mannsrollen – hvilket som kjent er ypperlig grobunn for satire. Resultatet er skandinavisk humor av beste merke, med blant annet Sofie Gråbøl, Bjørn Sundquist og Kathrine Thorborg Johansen på rollelisten.

VILLMENN er avlyst til årets BIFF: Grunnet de tragiske drapene i Kongsberg har ledelsen i BIFF i samråd med den norske produsenten og distributøren besluttet å avlyse forestillingene av VILLMENN. Kinopremieren på VILLMENN er utsatt på ubestemt tid i Danmark og Norge.

Regi

Thomas Daneskov (Danmark) Filmografi: ELITEN (2015)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}