BIFF 2011

Backyard

2010 • 1t 10m • Island

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Backyard
Regi
Árni Sveinsson
Vinduet mot bakgården

Reykjavik har lenge vært beryktet for sin vitale musikkscene. BACKYARD spinner rundt musikeren Arní Rúnar og hans ønske om å fange byens undergrunnsartister i et liveopptak fra sin egen bakgård. Her får vi blant annet møte FM Belfast, Hjaltalín, Múm og Retro Stefson, unge artister som utgjør en ny generasjon med islandsk musikkeksport.

Den deilige do it yourself-ånden går igjen, både i gjennomførelsen av arrangementet, filmens uttrykk og i musikkscenen som skildres. Man får lyst til ta med seg en kasse øl og sine aller beste venner og sette kursen mot den hyggelige bakgården til Arní Rúnar. Filmen er vekselvis reportasje, konsertopptak og intervju, men først og fremst en herlig historie om kreative mennesker som får deg til å revurdere bildet av et mørkt og slitent Island som bare går på trynet.

Regi

Den islandske filmskaperen Árni Sveinsson bor for øyeblikket i Reykjavik, men har en omfangsrik bakgrunn innen film- og fjernsynsproduksjon fra USA så vell som fra hjemlandet. For sin første film, IN THE SHOES OF THE DRAGON, ble han tildelt Islandic Academy Award for beste regissør. Han har også tatt del i produksjonen av en rekke fjernsynsserier, kortfilme, musikkvideoer og teaterinstallasjoner. Med sin nyeste dokumentar, BACKYARD, vant han publikumsprisen for beste bilde under den islandske doukumentarfestivalen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}