BIFF 2004

Bad Santa

2003 • 1t 32m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bad Santa
Språk
Engelsk
Regi
Terry Zwigoff
Manus
Glenn Ficarra, John Requa
Foto
Jamie Anderson
Produsent
John Cameron, Bob Weinstein, Sarah Aubrey

Fra vi var barn har vi blitt flasket opp med troen på at julenissen er en snill og røslig gammel mann med de beste hensikter. BAD SANTA snur dette på hodet, og vi får se at julenissen i virkeligheten er en spritdunstende og kåt jævel. Denne kullsvarte og absurde komedien er lagt til den søte adventstid, og vi møter en nisse av det nedrigste slaget du kan tenke deg. Sammen med en kriminell dverg tar han seg jobber på ulike kjøpesentre i førjulstiden, for så å plyndre dem etter stengetid.

Billy Bob Thornton er glitrende og gjør seg utmerket i rollen som den tarvelige, heslige og vemmelige nissen. Han er nissen som hater barn, er konstant ravende full i nissedrakt og har en forkjærlighet for overraske damer i shoppingssenterets prøverom. Tiden er inne for å møte julenissen fra helvete. Dette er filmen som garantert ikke får deg i julestemning.

Regi

Terry Zwigoff (f. 1948) debuterte med LOUIE BLUIE (1985), et dokumentarportrett av den legendariske bluesmusikeren Howard Armstrong. Kjent i filmverdenen ble han først i 1994, da han vant Grand Prix i Sundance-festivalen for CRUMB, et portrett av den kontroversielle tegneserieskaperen Robert Crumb og hans uvanlige familie. Etter denne suksessen brukte Zwigoff fem år på å lage spillefilm av Daniel Clowes' undergrunnstegneserie "Ghost World". Filmen med samme navn kom ut i 2000. I skrivende stund er Zwigoff i full gang med innspillingen av sin nye film, ART SCHOOL CONFIDENTIAL, også denne med manus av Daniel Clowes.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}