BIFF 2004

Baghdad or Bust

2003 • 1t 20m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Baghdad or Bust
Regi
Matt Frame

Med 10.000 dollar i budsjett, men enormt pågangsmot og ikke minst humør, reiser regissør Matt Frame og teamet hans fra den snøtunge kanadiske landsbyen Yellowknife mot Bagdad. Filmteamet regner med at noe koker under lokket i Irak, og ganske riktig: Ferden er såvidt i gang idet mediene kan bringe nyheten om krigsutbruddet. Pågangsmotet blir ikke mindre av det, og de fortsetter turen gjennom Tyrkia.

Filmens styrke ligger definitivt i Matt Frames veltalenhet og humør. Som en krysning mellom Tom Green og Michael Moore - hvis fremfuse stil denne filmen er en fantastisk parodi på - tar Frame pulsen på folkesjela i landene turen går innom. Teamet har tidligere laget en rekke innslag for kanadisk fjernsyn, som alle minner fælt om Jackass, og denne bakgrunnen gjenspeiler seg klart i BAGHDAD OR BUSTs uttrykk. Frame har en egen evne til å støte på snodige figurer og situasjoner, og det er en fornøyelse å følge ham på denne reisen.

Regi

Matt Frame er journalist, skribent, kameramann og klipper i Canadas nasjonale kringkaster CBC, og er en av hjernene bak kveldsprogrammet ZED-TV. Her har han laget en rekke dokumentariske og fiksjonelle innslag. BAGHDAD OR BUST er hans første dokumentar med spillefilmlengde.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}