BIFF 2006

BAK SLØRET

2005 • 1t 37m • Tyskland

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Fremde Haut
Regi
Angelina Maccarone
En lesbisk immigrant i Tyskland må utgi seg for å være mann for å unngå hjemsendelse til Iran

Fariba må rømme fra Iran etter å ha hatt et forhold til en annen kvinne. Når hun kommer til Tyskland, får hun problemer med å få innvilget politisk asyl, og hennes eneste mulighet blir å kle seg opp som mann. Snart består tilværelsen i å skjule hvem hun egentlig er, både for mannen hun deler en knøttliten kommunal bolig med, og for kollegene på fabrikken der hun arbeider ulovlig. Men så møter hun tyskeren Anna, og det blir enda tyngre å holde narrespillet gående.

I likhet med Fatih Akins MOT VEGGEN, som ble vist på BIFF for to år siden, tar BAK SLØRET opp muslimske innvandreres skjebne i Tyskland. Filmen er imidlertid like mye en utforsking av kjønn og identitet, og kan bringe tankene hen til Kimberly Peirces BOYS DON’T CRY (1999). Filmskaperen viser hvordan Faribas seksuelle orientering tvinger henne inn i et ytre og indre eksil, både i Iran og i Tyskland. Glitrende spill, spesielt fra Jasmin Tabatabai i hovedrollen, gjør BAK SLØRET til en uvanlig sterk filmopplevelse.

Regi

Angelina Maccarone ble født i Köln i 1965. Hun studerte tysk og amerikansk litteratur og film ved universitetet i Hamburg. I 1994 skrev hun manuset til KOMMT MAUSI RAUS?, om en lesbisk jente, og regisserte filmen sammen med Alexander Scherer. Hennes andre film var den romantiske komedien EVERYTHING WILL BE FINE (1997), som vant publikumspriser i New York, Toronto og Los Angeles. I 1998 laget hun filmen AN ANGEL'S REVENGE.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}