BIFF 2008

Ballast

2008 • 1t 36m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ballast
Regi
Lance Hammer
Historien om et selvmord og tre etterlatte

BALLAST åpner med et selvmord, som i tråd med filmens avdempede tone presenteres på en lavmælt og forvirrende måte. I denne imponerende debutfilmen følger vi tre mennesker i kjølvannet av selvmordet - en hendelse som utløser både store og små omveltninger i de tre menneskenes liv.

Bildene i BALLAST er mørke, kamera er håndholdt og karakterene er ofte fotografert på avstand. Klipperytmen veksler mellom springende og langsom. Filmspråket får dermed en desorienterende og realistisk karakter, samtidig som det er har en særegen poetisk kvalitet. Regissør Lance Hammer og fotograf Lol Crawley bruker det ødslige Mississippi-landskapet til å skape en fornemmelse av isolasjon og klaustrofobi, noe som ytterligere bidrar til å øke følelsen av desperasjon og tomhet hos de tre etterlatte. Resultatet er en sterk og fokusert film om et tema som ofte drukner i sentimentalitet og klisjeer. BALLAST er en av de absolutt sterkeste og mest minneverdige filmene på årets festival.

Regi

Lance Hammer har studert arkitektur ved University of Southern California og har også jobbet som art director for ulike filmstudioer. BALLAST, hans første spillefilm, vant pris for skuespillerregi og foto under årets Sundance-festival.
Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}