BIFF 2014

Ballettguttene

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Undertekster
Engelsk
Ballerinos med høye ambisjoner

Det 14 år gamle trekløveret Lukas, Syvert og Torgeir er som de fleste andre ungdommer, bortsett fra at de har en litt uvanlig drøm. De vil nemlig bli ballettdansere. Helst i verdensklasse. Det beste de vet er å kjenne gleden over å kunne bevege seg fritt og glemme alt annet enn dansen. Men å holde motivasjonen og disiplinen oppe er ikke bare enkelt, og konkurranser og møter med erfarne utøvere og lærere gjør at de fra ung alder kontinuerlig er nødt til å tenke over sine egne ambisjoner.

I BALLETTGUTTENE deltar kompisene i sine første konkurranser, de svetter seg gjennom opptaksprøver og opplever at medgang og motgang fordeler seg ulikt blant dem. For Syvert er det vanskelig å satse alt når skolen og foreldrene forventer gode karakterer, mens Lukas ikke kan se for seg et annet liv enn det blant ballettstjernene. Når sistnevnte blir invitert til å prøvedanse for Royal Ballet School i London, blir det et veiskille for både ham selv og vennegjengen.


Møt filmskaper Kenneth Elvebakk og medvirkende under visningen 24.09.

Regi

Kenneth Elvebakk (Norge, 1966) Filmografi: DAKINGS (2010), 3269 DAISY (2007), THE SECRET CLUB (2003), A POSITIVE LIFE (2001)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}