BIFF 2006

BAMAKO

Ingen visninger i salg for øyeblikket
IMF og Verdensbanken på tiltalebenken

Den mauritanske regissøren Abderrahmane Sissako (Life on Earth og Waiting for Happiness) skårer både politisk og sosialt med denne varme fortelling som er aktuell på flere plan samtidig som den evner å fortelle en god historie. 

Fanget av store lån og strukturelle tilpasninger, forsøker Afrika å kjempe for sin overlevelse. Representanter fra det afrikanske kontinent ønsker å ansvarliggjøre internasjonale finansielle institusjoner. Tiltalen foregår i en Bamako, en bakgård, midt blant beboerne som forsøker å leve sine liv som vanlig. Melé er barsangerinne, mens hennes mann, Chaka, er arbeidsløs og paret er på randen til å gjøre det slutt med hverandre. Bakgården i huset de deler med flere familie har nå blitt omgjort til rettssal, der IMF og Verdensbanken er på tiltalebenken, uten at Chaka virker nevneverdig interessert. 

På en elegant måte reiser Sisako spørsmålet om globalisering og ansvar. Malis varme farger er fanget i Jacques Besses fotografering, mens Afrikas nye sound høres via Aissa Maigas sangnumre i åpning og avslutningen på filmen, og fra veteran Zegue Bamba. Med en film som først og fremst er livlig og underholdende blir publikum innført i global politikk og økonomi, samtidig som vi får et forfriskende bilde av dagens Afrika.


(omtale fra Film Fra Sør)

Regi

ABDERRAHMANE SISSAKO is one of the most important directors from Africa. Has directed Rostov-Luanda (1998), Life on Earth (1998) (USA) and Africa Dreaming (1997) (mini) TV Series (episode Sabriya).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}