BIFF 2012

Bananas!*

2009 • 1t 20m • Sverige / Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bananas!*
Regi
Fredrik Gertten
Hvor er Woody Allen når man trenger ham?

I BANANAS!* undersøker den svenske regissøren Fredrik Gertten rettstvisten mellom Dole Food Company og en gruppe arbeidere ved en bananplantasje i Nicaragua. Arbeiderne mener Dole har brutt loven og risikert deres helse ved å benytte seg av det forbudte sprøytemiddelet DBCP – som skal ha ført til at flere av arbeiderne har blitt sterile.

BANANAS*! er både en spennende og provoserende film som ikke bare viser hvor skruppelløse den internasjonale matindustrien er i sin jakt på stadig større profitt, men som indirekte også synliggjør nøyaktig hvor komfortable vi i den vestlige verden er med å la multinasjonale selskaper ture fram som de vil – så lenge det innebærer at vi får billige varer og problemene holdes på trygg avstand fra vår hverdag. Dole var på ingen måte fornøyd med Gerttens film, og gikk langt i sine forsøk på å hindre den i å bli vist, noe som er utførlig dokumentert i filmen BIG BOYS GO BANANAS!*, som også vises på årets festival.

Regi

FREDRIK GERTTEN er en prisvinnende regissør og journalist med base I Malmö, Sverige. I 1994 grunnla han WG Film, men arbeidet før den tid som utenrikskorrespondent for radio og TV i Afrika, Latin Amerika, Asia og Europa. Han er kjent for å gi sine lokale fortellinger en større, mer global forståelsesramme. Dole Food company saksøkte ham i 2009 for å ha regissert filmen BANANAS!*, hvilket startet hans etter hvert internasjonalt anerkjente kamp for ytringsfrihet.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}