At æresdrap foregår i Nord-Europa er en kjensgjerning, men f..." /> At æresdrap foregår i Nord-Europa er en kjensgjerning, men f..."/> At æresdrap foregår i Nord-Europa er en kjensgjerning, men f...">
BIFF 2013

Banaz - A Love Story

2012 • 1t 09m • Norge / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Banaz - A Love Story
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Deeyah Khan
Manus
Darin Prindle
Foto
Jeremiah Chapman
Produsent
Deeyah Khan, Darin Prindle, Andrew Smith
Drivende god dokumentar om æresdrap i dagens England

Kurdiske Banaz ble tvangsgiftet til en mye eldre mann i London, og etter mye mishandling stakk hun av og fortalte britisk politi at hun fryktet både ektemannen og familien. Deretter forsvant hun sporløst. BANAZ - A LOVE STORY er en krimfortelling om æresdrap og systemsvikt. Da Banaz tok kontakt var politiet ute av stand til å se varsellampene lyse, men etterforsker Caroline Goode tar saken på alvor og begynner gradvis å nøste opp i hva som har skjedd.

At æresdrap foregår i Nord-Europa er en kjensgjerning, men for de fleste av oss er det bare en ubehagelig statistikk. Denne filmen er et rørende portrett av et offer som tryglet om hjelp uten å få det. Norsk-pakistanske Deeyah er halvt aktivist, halvt filmskaper. I tillegg til å ha mye på hjertet, er hun en god historieforteller. Historien om Banaz er dypt engasjerende på et menneskelig plan. Deeyah har vunnet flere priser for sitt arbeid, senest en Emmy for BANAZ. Det er på ingen måte vanskelig å forstå: Dette er en av årets mest gripende og opprørende dokumentarfilmer.

Regi

Kanskje bedre kjent som Deepika Thathaal (1977) gjorde DEEYAH suksess som musiker i Norge på nittitallet. Nå har hun slått seg ned i England hvor hun og hennes selskap Fuuse retter søkelyset mot kvinners rettigheter gjennom musikk, film og aktivisme.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}