BIFF 2003

Bankboks 507

2003 • 1t 52m • Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La Caja 507
Regi
Enrique Urbizu

En thriller med klare polïtiske undertoner i sin beskrivelse av korrupsjon og maktutøvelse på den spanske solkyst. Både fotograf og skuespillere gjør et betydelig poeng av at her er det varmt og klamt, slik en kan sammenstille klam rikdom som noe som lett råtner på rot. I sentrum for begivenhetene er en filialdirektør som syv år tidligere mistet sin datter i en brann. Han blir nå midtpunkt i et drama som viser seg å kaste nytt lys over ulykken.

Datterens død skyldtes ikke en ulykke, men en nøye planlagt strategi for å overdra landareal til mektige bakmenn. Bankmannen skal ha sin hevn - her skal det bli orden i debit og kredit igjen! BANKBOKS 507 har vært en bestselger i Spania i året som gikk.

Regi

Enrique Urbizu begynte å lage film etter å ha utdannet seg innen reklame. Han debut var komedien TU NOVIA ESTA LOCA i 1987. I 1991 fulgte han opp med TODO POR LA PASTA. Etter gode kritikker for denne, flyttet han til Madrid hvor han filmet to filmer for Andrés Vincente Gómez i henholdsvis 1993 (CÓMO SER INFELIZ Y DISFRUTARLO) og 1994 (Y CUERNOS DE MUJER), før han laget CAHITO i 1995.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}