BIFF 2005

Barnet

2005 • 1t 35m • Belgia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
L'Enfant
Språk
Fransk
Regi
JEAN-PIERRE DARDENNE & LUC DARDENNE
Manus
Jean-Pierre og Luc Dardenne
Foto
Alain Marcoen
Produsent
Jean-Pierre og Luc Dardenne, Denis Freyd
En autentisk beskrivelse fra dagens Europa. Hjerteskjærende om en manns jakt på penger.

I et av de sterkeste konkurranseprogrammene på lenge, stakk BARNET av med den gjeve Gullpalmen under årets filmfestival i Cannes. De belgiske brødrene Luc og Jean-Pierre Dardenne, mennene bak mesterverk som LØFTET og ROSETTA, har skapt nok en velspilt og nydelig observert moralsk fortelling, denne gangen om et ungt par som lever på samfunnets skyggeside. Livene deres blir satt på hodet når de får barn.

Bruno er hovedpersonen i filmen. Han livnærer seg som småkriminell, men valgene han tar leder ham ofte i vanskeligheter. Hvordan skal han klare å ta ansvar for sin lille sønn, når han ikke klarer å ta ansvar for seg selv engang?

Regien og det estetiske uttrykket i filmen følger tematikken. Bildene er like mørke og skitne som hovedpersonens valg og fremtidsutsikter. Her er ingen unødig staffasje, og heller ingen forsøk på å forklare protagonistens kortsiktighet. BARNET er en autentisk og hjerteskjærende historie om en ung mann på kollisjonskurs med verden.

Regi

Jean-Pierre og Luc Dardenne (f. 1951 og 1954) har i løpet av de siste ti årene etablert seg blant europeisk films fremste regissører. Etter å ha jobbet med tv-dokumentarer, spillefilmdebuterte de med FALSCH i 1987. Men det var ikke før i 1996, med filmen LØFTET, at de fikk sitt internasjonale gjennombrudd. Dardenne-brødrene har vunnet Gullpalmen ved Cannes-festivalen to ganger, en ære de kun deler med fire andre regissører, for henholdsvis ROSETTA (1999) og BARNET (2005). Deres øvrige filmografi inkluderer JE PENSE À VOUS (1992) og SØNNEN (2002).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}