BIFF 2008

Be Like Others

2008 • 1t 14m • Canada / USA / Storbritannia / Iran

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Be Like Others
Regi
Tanaz Eshaghian
I Iran kan homoseksualitet medføre dødsstraff, mens kjønnsskifte er lovlig og sosialt akseptert

For over tjue år siden utstedte Ayatollah Khomeini, den islamske revolusjonens åndelige leder, en fatwa som gjorde kjønnsskifteoperasjoner lovlig for diagnostiserte transseksuelle. Siden homoseksualitet var – og fortsatt er – ulovlig i Iran, ble dette ansett som en slags løsning på landets homoseksuelle "problem".

I BE LIKE OTHERS ser vi de praktiske utslagene av det foreldede synet på homoseksualitet. Den iransk-amerikanske filmskaperen Tanaz Eshaghian følger flere unge menn i den fysiske og mentale prosessen med å skifte kjønn. Resultatet er en film som er både intim, uredd, tankevekkende og dypt menneskelig. BE LIKE OTHERS er et fascinerende blikk på sider av iransk dagligliv som til vanlig ligger godt bortgjemt bak avisoverskrifter dominert av masseødeleggelsesvåpen og internasjonal terrorisme.

Regi

Tanaz Eshagian er født i Iran og emigrerte til USA kort tid etter den islamske revolusjonen i 1979. Hun vokste opp i New York og ble utdannet i semiotikk ved Brown University. Hennes første film I CALL MYSELF PERSIAN (2002) fortalte historien om hvordan iranere i USA ble utsatt for fremmedfrykt og rasisme i kjølvannet av 11. september. I LOVE IRANIAN-AMERICAN STYLE (2006) filmet hun sin iransk-jødiske familie og dokumenterte blant annet deres iherdige arbeid med å gifte henne bort.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}