BIFF 2011

Beats, rhymes and life: the travels of A Tribe Called Quest

2011 • 1t 37m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Beats, rhymes and life: the travels of A Tribe Called Quest
Regi
Michael Rapaport
Can they still kick it?

Fra og med andre halvdel av 80-tallet gjorde den New York-baserte rapgruppen A Tribe Called Quest seg bemerket som en av de mest toneangivende innen den mer kunstnerisk ambisiøse og politisk bevisste delen av den amerikanske hiphop-bransjen. Med sine intelligente tekster, sin gudebenådede teft for sampling og sitt selvpålagte mandat om å styre unna hiphopens mange negative stereotypier, leverte Q-Tip, Phife Dawg, Ali Shaheed Muhammad og Jarobi White plater som var med på å forme amerikansk hiphop i flere tiår.

I denne dokumentaren følger regissør og blodfan Michael Rapaport bandet på deres gjenforeningsturné i 2008. Dette i takt med at gruppens fortreffeligheter utmales av intervjuobjekter som Common, Mos Def, Ghostface Killah, Questlove, Beastie Boys og Pharrell Williams, oppdager Rapaport at medlemmene ikke er så gode venner som de later som på scenen. BEATS, RHYMES AND LIFE er en dokumentar om en av hiphophistoriens viktigste grupper, men også, dypest sett, om hvordan en vennegjeng sakte glir fra hverandre i det de lykkes med det de har jobbet mot hele sitt liv.

Regi

Michael Rapaport er en kjent amerikansk skuespiller, komiker og nå også regissør. Siden hans debut i bransjen tidelig på 90-tallet, har han opptrådt i mer enn førti filmer. Mest kjent er han for sine roller i serier som BOSTON PUBLIC, PRISON BREAK og THE WAR AT HOME. Hans filmroller inkluderer blant annet rollen som marinbiolog i DEEP BLUE SEA og en hovedrolle sammen med Eddie Murphy i METRO. Nå debuterer han som regissør og produsent med dokumentaren BEATS, RHYMES AND LIFE: THE TRAVELS OF A TRIBE CALLED QUEST, som forteller historien om en hip hop-gruppe fra New York.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}