BIFF 2004

Beautiful Boxer

2003 • 1t 56m • Thailand

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Beautiful Boxer
Regi
Ekachai Uekrongtham

BEAUTIFUL BOXER forteller historien om transseksuelle Nong Thoom, som endte opp som en av Thailands beste kickboksere. Gjennom øynene til en amerikansk journalist følger vi opprullingen av Nong Thooms fantastiske liv. Vi møter ham først som femåring, besatt av jenteklær og sminke, og videre gjennom en munketilværelse der han insisterer på å bruke lipgloss. Til slutt ser vi tilfeldighetene som førte ham inn i boksesporten, i ung alder og utelukkende for å tjene penger. Hans talent i ringen var åpenbart, men uviljen mot å legge bort sine feminine sider skaffet ham mange uvenner innenfor machomiljøet. Han bokset med sminke, og kysset sine slagne motstandere etter kampen fordi han ikke likte “å slå fremmede”.

Filmen er laget med dyp respekt for Nong Thoom. Han hylles som atlet, men først og fremst som menneske. Dette er en feelgood-film som følger Nong Thoom fram til hans største seier: kjønnsskifteoperasjonen han tok etter den utrolige karrieren. Og i sluttsekvensen får du en ekstra bonus. Gjett hvor mange gutter og unge menn som bekledte rollen som Nong Thoom i denne filmen? Svaret får du til sist.

Regi

Ekachai Uekrongtham ble født i Bangkok i 1962, og er en av Thailands fremste teaterregissører. Han har regissert over hundre teaterstykker og musikaler i Singapore, Kina, Malaysia og USA. Han lagde kortfilmen THE NOSE i 1991, og BEAUTIFUL BOXER er hans første spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}