BIFF 2012

Beautiful Faces

2012 • 1t 15m • Mexico / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Beautiful Faces
Regi
Russell Martin
Ny dag, nytt ansikt.

Plastikkirurger har et frynsete rykte, avfeid som leger som heller enn å bruke sine evner på å redde kvestede trafikkofre lever godt på de rike og overfladiske. Virkeligheten er, som så ofte ellers, en anelse mer komplisert. Mesteparten av plastisk kirurgi er ikke kosmetisk, men rekonstruktiv kirurgi som bøter på brannskader, ansiktsbrudd, eller som tilfellet er i BEAUTIFUL FACES: medfødte misdannelser. I filmen følger vi en gruppe barn og deres foreldre, samt plastikkirurger ved et sykehus i Mexico by. Barna har ulike medfødte deformiteter; legene gir dem mer eller mindre nye ansikter.

BEAUTIFUL FACES stiller en rekke viktige spørsmål: Er det riktig å la seg styre av samfunnets skjønnhets- og normalitetsidealer, og operere ellers velfungerende og friske barn? Operasjonene er ikke ufarlige, og vi blir vitne til dramatiske komplikasjoner. På den annen side vil et mer normalt utseende kunne gjøre livet lettere for barna, og bør ikke dette være det avgjørende?

Regi

RUSSEL MARTIN er en California-basert forfatter og filmskaper. Han har skrevet flere romaner og sakprosabøker, og produserte dokumentaren TWO SPIRITS (2009). BEAUTIFUL FACES (2012) er hans regidebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}