BIFF 2014

Beautiful Noise

2014 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Beautiful Noise
Språk
Engelsk
Undertekster
Uten
Regi
Eric Green
Manus
Eric Green
Foto
Eric Green, Sarah Ogletree, Chris Otwell
Produsent
Sarah Ogletree
Med blikket mot skoene

BEAUTIFUL NOISE har som mål å utforske støyguitar - musikksjangeren som mot slutten av 80-tallet tuslet inn i rampelyset med sin unike kombinasjon av støyende «wall of sound»-gitarer, drømmende vokal og svevende melodier. Filmen klipper sammen en imponerende mengde intervjuer med artister og bransjefolk, samt arkivmateriale og hjemmevideoer fra de medvirkende for å fortelle historien om rockehistoriens mest innadvendte undersjanger.

Britiske My Bloody Valentine, Cocteau Twins og The Jesus and Mary Chain omtales gjerne som støyguitargenrens grunnleggere, og vies naturlig nok stor plass i filmen, sammen med band som Lush, Slowdive og Ride. I tillegg medvirker ikoner som The Cures Robert Smith og The Flaming Lips-frontmann Wayne Coyne. Ved hjelp av en innsamlingsaksjon i sosiale medier klarte filmskaperne i 2012 endelig å skrape sammen nok penger til å ferdigstille filmen, som de beskriver som den første dokumentaren om en av de mest innflytelsesrike musikksjangrene på slutten av 1900-tallet.

 

BIFF inviterer til kombinert kinovisning og konsert i Røkeriet fredag 26. september, med film og påfølgende konsert med Bergensfavorittene The Megaphonic Thrift. BIFF-billett til visningen av BEAUTIFUL NOISE gjelder både for film og konsert!

Regi

Eric Green (USA) BEAUTIFUL NOISE er Greens regidebut. Foto: Produsent Sarah Ogletree og regissør Eric Green.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}