BIFF 2020

Beautiful Something Left Behind

2020 • 1t 28m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Katrine Philp
Foto
Adam Morris Philp
Produsent
Katrine A. Sahlstrøm
Et gripende portrett av barn som lærer å leve med sorg

Sorg er vanskelig for noen og enhver, og for barn kan den fortone seg som verdens undergang. Tapet av en forelder snur tilværelsen på hodet og etterlater et gapende svart hull i hverdagen – men selv om livet aldri igjen kan bli som før, kan det gå videre. Å leve med sorgen er tema for Katrine Philps dokumentar BEAUTIFUL SOMETHING LEFT BEHIND. Filmen tar oss med til institusjonen Good Grief i den amerikanske delstaten New Jersey, der barn som har mistet nære familiemedlemmer kommer sammen for å lære å forholde seg til de vanskelige følelsene.

Kamera ligger tett på barna og lar oss være vitne til store og små øyeblikk av potensielt livsendrende betydning. Med sin stillferdig observerende stil og tillitsfulle forhold til de unge hovedpersonene, makter BEAUTIFUL SOMETHING LEFT BEHIND å bruke de individuelle historiene til å si noe universelt om sorg, savn og det å gå videre. Dette er en hjerteskjærende og inspirerende film som blant annet har blitt belønnet med South By Southwests pris for beste dokumentar.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 31. oktober 2020.

Regi

Katrine Philp (Danmark) Filmer i utvalg: FALSE CONFESSIONS (2018), HOME SWEET HOME (2015), SUITABLE (2013), DANS FOR MIG (2012)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}