BIFF 2004

Beauty Will Save the World

2003 • 1t 02m • New Zealand / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Beauty Will Save the World
Regi
Pietra Brettkelly

På den tiden Saddam og Osama fortsatt var allierte med USA, var Muammar Gaddafi en av de slemmeste i gjengen. Mannen som sto bak Lockerbie-bomben brukte imidlertid fiendskapet med USA til å vinne støtte i sitt eget hjemland. Gaddafi sitter fortsatt med makten i Libya, men har nå gjort en kuvending i forholdet til verdenspolitiet, og vise-sheriffen Blair beskriver nå Gaddafi og Libya som en viktig støttespiller i kampen mot terror.

Paradokset i forholdet mellom Libya og Vesten blir til fulle illustrert i BEAUTY WILL SAVE THE WORLD. Her overtales Gaddafi av sin sønn til å arrangere missekonkurransen Miss Net World i sitt eget hjemland, en vestlig flørt som ville vært utenkelig for noen tiår siden. Vi følger den amerikanske deltakeren, 19 år gamle Teca Zendik, som i begynnelsen er sterkt skeptisk til Gaddafis regime. Hun ender opp som Libyas æreskonsul for USA, den første på over 20 år, og vender tilbake til USA med libysk statsborgerskap.

Regi

Pietra Brettkelly er fra New Zealand, og har blant annet regissert dokumentaren THE SCHOOL BALL (1999) i tillegg til BEAUTY WILL SAVE THE WORLD.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}