BIFF 2011

Bedouin

2011 • 1t 30m • Russland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bedouin
Regi
Igor Voloshin
Med livmoren som verktøy

Ukrainske Rita ankommer St. Petersburg med tog, og blir møtt på perrongen av to russiske menn. Raskt setter de seg inn i en bil og begynner å diskutere Ritas honorar. Mennene plasserer Rita i en leilighet og utstyrer henne med et SIM-kort og mat for de kommende dagene. Den eldste av de to mennene sier at honoraret vil bli bestemt etter legeundersøkelsen neste dag. BEDOUIN er en sterk og usminket reise inn i noen av de mange krikene og krokene av det moderne russiske samfunnet hvor sollyset glimrer med sitt fravær. Etter hvert kommer det frem at oppdraget Rita har kommet til Russland for å utføre, består i å være surrogatmor for et homofilt par. Rita er i desperat behov for penger til å betale for behandlingen av hennes kreftsyke datter, og møter sin skjebne med stoisk besluttsomhet.

Med BEDUIN har Igor Voloshin laget en medrivende og visuelt vakker film om et samfunn hvor tradisjonene for korrupsjon og andre lovbrudd er så sterke at de utgjør en sosial infrastruktur like sterk som den som er nedfelt i lovverket.

Regi

Dog opprinnelig skuespiller, videreutdannet Igor Voloshin seg ved Gerasimov filminstitutt i Moskva til å bli manusforfatter og regissør. Etter flere blikk på russisk dop-kultur i sine tidligere filmer, har Voloshin med BEDOUIN valgt å studere nye fasetter ved livet i et kjølig, moderne Øst-Europa.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}