Dokumentarfilmen BEFORE THE REVOLUTION kaster lys over den i..." /> Dokumentarfilmen BEFORE THE REVOLUTION kaster lys over den i..."/> Dokumentarfilmen BEFORE THE REVOLUTION kaster lys over den i...">
BIFF 2013

Before the Revolution

2013 • 1t • Israel

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Before the Revolution
Språk
Hebraisk
Undertekster
Engelsk
Regi
Dan Shadur
Foto
Itay Marom, Itai Neeman
Produsent
Barak Heymann
Hvor lenge var Adam i paradis?

I lys av dagens situasjon er det vanskelig å se for seg at Israel og Iran en gang har vært nære allierte. Under diktator Muhammed Reza Sjah Pahlavis styre var tusenvis av israelere bosatt i Iran for blant annet å bygge demninger, undervise om moderne jordbruk, selge våpen og trene opp den iranske hæren. Den vestlig støttende sjahens politikk gagnet bare noen ytterst få rike, deriblant de israelske tilflytterne. Mens den israelske overklassen levde et liv i en privilegert luksus den jevne iraner bare kunne drømme om, overså de fullstendig det faktum at den politiske motstanden mot sjahen var i ferd med å nærme seg kokepunktet. I 1979 kulminerte det iranske folkets misnøye i revolusjon, og tusenvis av israelere bosatt i Teheran gikk en uviss skjebne i møte.

Dokumentarfilmen BEFORE THE REVOLUTION kaster lys over den iranske revolusjonen og det spente forholdet mellom Israel og Iran.

Regi

DAN SHADUR er utdannet ved Institutt for Film og TV ved Universitetet i Tel Aviv. I senere år har han laget en rekke produksjoner for fjernsyn, inkludert novellefilmen SUNBURN.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}