BIFF 2011

Behold the Lamb

2011 • 1t 25m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Behold the Lamb
Regi
John McIlduff
Får får ikke får, får får lam

Den irske provinsen Ulster dekker hele Nord-Irland og deler av det nordlige Irland. Her lever kjæresteparet Liz og Joe et omflakkende liv, hvor de sentrale ingrediensene er rusmisbruk, arbeidsledighet og en bil som definitivt har sett sine beste dager. En dag dukker plutselig Joes deprimerte og epileptiske far Eddie opp, hvilket fører til at Joe stikker av, mens Liz blir sittende igjen med en mann hun aldri har møtt eller hørt om. Sammen legger det umake paret ut på en reise gjennom Ulster; Liz for å treffe sønnen som vokser opp i et fosterhjem, og Eddie for å finne et lam med noen helt spesielle egenskaper.

BEHOLD THE LAMB er en svart komedie spekket med bibelsk symbolikk, pakket inn i en skittenrealistisk stil som er så overbevisende og påtakelig at man formelig kan kjenne skitten under neglene og den kalde, fuktige vinden i kinnene. Som i enhver roadmovie er den indre reisen vel så viktig som den utvendige, og med tanke på at vi har å gjøre med to særdeles komplekse hovedpersoner, er det både i bokstavelig og overført betydning duket for en reise gjennom ytterst ulendt terreng.

Regi

Med litteraturutdannelse fra Queen's University i Belfast, bakgrunn i teater fra L’École de Theatre Jacques Lecoq i Paris, og erfaring med kortfilmregi, har John McIlduff en faglig bredde som er et interessant utgangspunkt for sin debutfilm BEHOLD THE LAMB.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}