BIFF 2004

Being Julia

2004 • 1t 45m • Canada / USA / Storbritannia / Ungarn

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Being Julia
Regi
István Szabó

Selv om Annette Bening har vært et kjent navn i en del år, blir vi aldri riktig lei av henne. Snarere enn å dominere lerretet i to timer, dukker hun opp i de små rollene som stjeler oppmerksomheten fra de mannlige protagonistene. I BEING JULIA gir regissør Szabó henne muligheten til å skinne på egen hånd. Handlingen er lagt til et teater i 30-tallets West End i London. Julia Lambert er stjernen i ensemblet, ved siden av å være kona til teaterets eier. Hun er også en klassisk drama queen på vei inn i midtlivskrisen. En ung mann ser ut til å være løsningen for henne, men da hun oppdager at både han og ektemannen er utro mot henne, bestemmer hun seg for å klekke ut en hevnplan.

BEING JULIA er en filmatisering av W. Somerset Maughams heller ukjente kortroman "Theatre". Filmen er trofast mot det litterære forelegget, og lyssetting og dekor, samt et nedtonet, klassisk lydspor, bidrar til BEING JULIAs troverdige gjenskapning av 30-tallets glamorøse showbiz-verden.

Regi

István Szabó (f. 1938) studerte ved filmakademiet i Budapest, og er en av Ungarns ledende filmskapere. CONFIDENCE (1979) vant Sølvbjørnen under Berlinalen. MEPHISTO (1981) fikk prisen for beste manus i Cannes, samt en Oscar for beste fremmedspråklige film. Senere har han blant annet laget OBERST REDL (1985), KJÆRE EMMA (1992) og DIRIGENTENS VALG (2001).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}