BIFF 2016

Belgica

2016 • 2t 07m • Belgia / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Belgica
Språk
nederlandsk/Flamsk
Undertekster
engelsk
Regi
Felix van Groeningen
Manus
Arne Sierens, Felix van Groeningen
Foto
Ruben Impens
Produsent
Dirk Impens
For livets glade gutter står solen aldri opp

Dette er filmen om den klassiske nachspielideen «la oss starte et utested!». For de fleste blir det med drømmen, men i den heseblesende BELGICA blir vi med på hele reisen. Dette er historien om Frank som får med seg lillebror Jo på en berg-og-dalbane dynket i øl og billig sprit. Alt som går opp må imidlertid komme ned, og med dramaturgien til en gjennomsnittlig helg på fylla skildres også hedonismens bakside på briljant, men aldri moraliserende vis.

Den belgiske regissøren Felix van Groeningen markerte seg i 2012 med ALABAMA & MONROE (THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN), som vant mange fans verden over. Her tar han et syvmilssteg i retning mer av alt, og med det samme kinetiske og levende filmspråket balanserer han et finstemt portrett av to brødre med et overflødighetshorn av musikk, lys, dans og billige drinker. Dette er den flamske 101 REYKJAVIK ispedd en solid dose 24 HOUR PARTY PEOPLE – en rølpete og usedvanlig underholdende film med et hjerte av gull. Og takket være et fantastisk soundtrack signert Soulwax blir dette en bittersøt ode til festing inn i de sene nattetimer.

Regi

Felix van Groeningen (Belgia, 1977) Utvalgt filmografi: ALABAMA & MONROE (THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN) (2012), DE HELAASHEID DER DINGEN (2009), DAGEN ZONDER LIEF (2007)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}