BIFF 2018

Believer

2018 • 1t 41m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Regi
Don Argott
Foto
Anton Floquet
Imagine Dragons - no hell below us, above us only sky

Dan Reynolds er sanger og frontfigur i rockebandet Imagine Dragons, og medlem av Jesu Kristi kirke av de siste dagers hellige – eller mormoner, som det heter i dagligtalen. Som ung mann viet Reynolds to år av sitt liv til å misjonere for kirken, og gjennom hele sitt liv og karriere har han fulgt dens lære i ett og alt. Men når antallet tenåringsselvmord i Utah – hvor over 60 % av befolkningen er mormonere – skyter i været, og Reynolds mottar en strøm av brev fra homofile som har blitt møtt med fordømmelse av kirken og sine nærmeste, ser han ikke noen annen utvei enn å utfordre religionens syn på seksualitet.

For å skape dialog mellom det religiøse samfunnet og familiemedlemmene det har støtt fra seg, bestemmer han seg for å arrangere LoveLoud, en festival hvor livsbejaende popmusikk og sterke vitnesbyrd fra LHBT+-miljøet deler scene. Den inspirerende dokumentaren BELIEVER følger Reynolds gjennom et turbulent, men også inspirerende og lærerikt år av hans liv, hvor både hans egen tro og båndene til familie, venner og fans settes på prøve.

Regi

Don Argott (USA, 1972) Filmer i utvalg: 11/8/16 (2017), BATMAN & BILL (2017), SLOW LEARNERS (2015), AS THE PALACES BURN (2014), THE ATOMIC STATES OF AMERICA (2012), LAST DAYS HERE (2011)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}