BIFF 2019

Bellingcat: Truth in a Post-Truth World

2018 • 1t 28m • Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bellingcat: Truth in a Post-Truth World
Språk
nederlandsk/engelsk/tysk
Undertekster
engelsk
Regi
Hans Pool
Manus
Hans Pool
Foto
Hans Pool
Produsent
Femke Wolting, Bruno Felix
Kildekritikk og informasjonskrig anno 2019

Bellingcat er et kollektiv av undersøkende borgerjournalister som graver dypt i Internettets kriker og kroker for å finne ut hva som ligger bak store nyhetssaker som MH17-flykrasjet i Ukraina eller forgiftningen av en russisk spion i Storbritannia. I en tid hvor tidspresset på mediehusene vokser og tilliten til nyhetsformidlere svekkes, jobber Bellingcat for å fylle behovet for etterprøvbar informasjon og verifisering av kilder. I BELLINGCAT får vi et innblikk i gruppens metoder for å finne, verifisere og pusle sammen informasjon.

BELLINGCAT er en fengslende dokumentar som undersøker forholdet mellom sannhet og makt. Regissør Hans Pool har fått innpass til å dokumentere hvordan nettverket arbeider i Tyskland, Nederland, Syria, Finland og USA. Resultatet er et lærerikt og viktig innblikk i hvorfor og hvordan helt vanlige mennesker jobber sammen for å skape en motvekt til falske nyheter i de alternative faktaenes tidsalder.

Ekstravisning i samarbeid med Kommunikasjonsforeningen Hordaland Sogn og Fjordane, TV 2 og Bergen Journalistlag på Litteraturhuset tirsdag 01. oktober kl 16:30. Facebook-event // Påmelding.

Regi

Hans Pool (Nederland) Filmer i utvalg: VIA GENOA (2017), PUTIN’S OLYMPIC DREAM (2012), VIEWS ON VERMEER (2009), LOOKING FOR AN ICON (2005), THE RIGHT TO WIN (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}