BIFF 2012

Bert Stern: Original Madman

2011 • 1t 27m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bert Stern: Original Madman
Regi
Shannah Laumeister
Et bilde av en fotograf.

På femtitallet ble den nye stilretningen i reklamefotoet nesten egenhendig innført av én mann: Bert Stern. Stern startet karrieren i postrommet til Look Magazine, hvor han blant annet ble kjent med den unge fotografen Stanley Kubrick. Snart ble han redaktørens assistent, og veien til å bli reklamefotograf selv var ikke lang. Plutselig hadde han fått et særdeles antikommunistisk Amerika til å drikke vodka, kun ved hjelp av reklamebilder. BERT STERN: ORIGINAL MADMAN er en dokumentar om fotografens liv og virke, fortalt og regissert av hans mangeårige muse og partner Shannah Laumeister.

BERT STERN: ORIGINAL MADMAN er både et portrett av Stern og hans storhetstid og nedgang, og et undersøkende dokument fra fotobransjen. Det er dessuten et intimt innblikk i det profesjonelle og personlige forholdet mellom Stern og Laumeister. Vi får se en håndfull av Sterns aller mest kjente bilder, inkludert den siste, vågale fotoshooten Marilyn Monroe gjorde før sin død, samt klipp fra hans prisbelønte dokumentar Jazz on a Summer's Day.

Regi

SHANNAH LAUMEISTER er en amerikansk skuespiller og regissør. Hun har hatt mindre roller i film og tv i en årrekke, inkludert i Woody Allens KULER OVER BROADWAY (1994). Før BERT STERN: ORIGINAL MADMAN har hun regissert de to kortfilmene WHERE'S DADDY! (2006) og NO DESTINATION (2007).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}