BIFF 2015

Besøk fra verdensrommet

2015 • 1t 30m • Danmark / Finland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Visit
Språk
engelsk
Regi
Michael Madsen
Manus
Michael Madsen
Foto
Heikki Färm
Produsent
Lise Lense-Møller
En dokumentarisk hypotese om utenjordisk kontakt

Spørsmålet om liv på andre planeter har fascinert menneskeheten i hundrevis av år, men det var først på 1900-tallet at beretninger om møter med romvesener og flygende tallerkener ble et allment anliggende. BESØK FRA VERDENSROMMET er en film som forsøker å besvare noen av de mange spørsmålene som melder seg når man begynner å eksperimentere med tanken om kontakt med intelligent liv fra andre planeter. Filmen befatter seg ikke med UFO-observasjoner, kornsirkler eller Area 51-relaterte konspirasjonsteorier, men tar utgangspunkt i et hypotetisk scenario hvor en utenomjordisk farkost lander på jorden, og ser for seg hvordan menneskeheten ville – og burde – reagere.

Den danske regissøren Michael Madsen fikk ideen til BESØK FRA VERDENSROMMET da han oppdaget at FN har et eget kontor i Wien som arbeider med utenomjordiske anliggender. Med dette som utgangspunkt har han laget en impresjonistisk dokumentarfilm om et hypotetisk besøk fra en annen planet, bygget på intervjuer med en rekke av (de overraskende mange) menneskene som arbeider med disse problemstillingene til daglig.

Regi

Michael Madsen (Danmark, 1971) Filmer i utvalg: THE AVERAGE OF THE AVERAGE (2011), INTO ETERNITY: A FILM FOR THE FUTURE (2010)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}