BIFF 2008

Better Things

2008 • 1t 33m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Better Things
Regi
Duane Hopkins
Råsterkt innblikk i livet på landet i England, hvor en hel generasjon synes å dope seg til døde

En ung jente blir funnet død på foreldrenes sofa med en sprøyte i armen. Overdosen hennes blir utgangspunktet for en ubehagelig omvisning på den engelske landsbygden. Det er lite her som minner om "Med hjartet på rette staden". Omgivelsene jenta levde i bærer preg av retningsløshet og fortvilelse. Rob takler kjærestens bortgang og sin egen skyldfølelse dårlig, og han gjør det med heroin. Det er i det hele tatt lite livsglede å spore i vennekretsen hennes. Motløsheten over omgivelsene demper de med ulike former for dop og drømmen om å flytte langt vekk. Voksenverdenen de har foran seg har heller ikke mye lysere utsikter å friste med. Livet i Cotswald, England, males her i kalde, realistiske farger, uten å bli unyansert eller overdrevet.

Selv om dette er en beksvart film, er den gjennomført nydelig. Både lyd og bilde er plettfritt håndverk; i det hele tatt kan dette sies å være den beste filmen fra øyriket siden Lynne Ramsay tok pause. Den lar seg ikke ignorere eller benekte. Om den er vondt å se på, er det fordi den er vanskelig å holde på avstand.

Regi

Duane Hopkins er født i Cotswald, England, i 1973. Han har studert foto og maleri, samt ved BBCs anerkjente filmskole. Hans bakgrunn, både geografisk og hva utdannelse angår, reflekteres klart på lerretet: billedskjønne og ubehagelige skildringer av livet på den engelske landsbygden. Hans to første kortfilmer, FIELD og LOVE ME OR LEAVE ME ALONE, sanket inn et tredvetalls priser. Med BETTER THINGS har han imponert ved flere festivaler, blant annet i Cannes, Edinburgh og Helsinki.
Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}