BIFF 2012

Beyond the Hills

2012 • 2t 30m • Romania / Frankrike / Belgia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Dupa dealuri
Regi
Christian Mungiu
Klostrofobisk.

Regissør Cristian Mungiu har brukt en bok av journalisten Tatiana Niculescu Bran som utgangspunkt for denne fiktive historien om Voichita og Alina, to jenter som vokser opp på et statlig barnehjem, og som i voksen alder fortsatt nærer sterke følelser for hverandre på tross av at livet har ført dem i svært ulike retninger. Alina arbeider som ”servitrise” på et lugubert etablissement i Tyskland, mens Voichita har begynt på det som etter planen skal bli et langt liv som nonne. Men da Alina vender tilbake til Romania blir det starten på en rekke hendelser som skal få svært dramatiske konsekvenser.

BEYOND THE HILLS fikk strålende mottakelse i Cannes, hvor Mungiu vant prisen for beste manus og hovedrolleinnehaverne Cristina Flutur og Cosmina Stratan delte prisen for beste skuespillerinne. Etter den humoristiske episodefilmen GYLNE TIDER er regissøren av 4 MÅNEDER, 3 UKER OG 2 DAGER tilbake med nok et bunnsolid europeisk drama.

Regi

CHRISTIAN MUNGIU er en anerkjent filmskaper fra Romania. Han er utdannet filmregissør fra filmuniversitetet i Bucuresti, og brukte tiden etter uteksamineringen til å lage utallige kortfilmer. Han debuterte i 2002 med filmen OCCIDENT, som mottok strålende kritikker og ble vist på Director's Fortnight i Cannes samme år. Det skulle ikke gå lang tid før talentfulle Mungiu fikk sitt virkelige gjennombrudd; fem år etter Occident skrev og regisserte han spillefilmen 4 MÅNEDER, 3 UKER OG 2 DAGER (2007), som ble vinner av den ettertraktede Palme d'Or i Cannes 2007. Dette var første gang prisen gikk til en filmskaper fra Romania.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}