BIFF 2003

Beyond Vanilla

2003 • 1t 31m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Beyond Vanilla
Regi
Claes Lilja

Vanilje blir i denne betydningen et annet ord for "det vanlige, det normale" og BEYOND VANILLA er en av hovedfilmene i vårt tema ”Grenseland i film”. Grensene eksisterer selvsagt ikke i denne skildringen av seksualitetens ytterpunkter, av til tider lystige og noen ganger oppsiktsvekkende avarter av den store kløen og perversjoner i ymse fasonger og sjargonger i sexutfoldelse mellom voksne mennesker. Her får man også en ikke ubeskjeden innføring i sex-leker og leketøy, noen ganger temmelig strømførende. Noen vil nok bestemt hevde at dette har vi ikke bruk for å se, mens andre vil heve øyenbryn og det som tyngre er. Det er jo først og fremst en film for nysgjerrige mennesker som gjerne lar seg begeistre av menneskenaturens fysiske og psykiske variasjoner.

BEYOND VANILLA blir derfor et manifest som lykkes i å få oss til å senke skuldrene og ta imot, bokstavelig talt. Dine eventuelle og latente fordommer skulle kunne bli betydelig redusert etter denne - og det er både Claes Liljas og vårt poeng.

Regi

Claes Lilja er født i Uppsala, Sverige. BEYOND VANILLA er hans debutfilm som regissør. Tidligere har han regissert stykker ”off Broadway”, og spilt i flere teaterstykker og diverse filmer – blant annet DESOLATION ANGELS (1995) (under navnet Eric Nielsen). BEYOND VANILLA har Nordisk premiere under BIFF. Prosjektet kombinerer to av Liljas hovedinteresser: ”Jeg liker å lage film, og jeg liker sex”, har han uttalt, ”så jeg bestemte meg for å sette dem sammen”.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}