2011 • 1t 51m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bhutto
Regi
Duane Baughman
Et unikt portrett av en unik kvinne

BHUTTO er en dokumentarfilm som forteller historien om Benazir Bhutto, kvinnen som ble Pakistans første kvinnelige statsminister og dermed også den første kvinnelige lederen av en muslimsk nasjon. Bhutto ble valgt til statsminister i 1988, men ble avsatt etter bare 20 måneder av president Ghulam Ishaq Khan. I 1993 ble hun gjenvalgt, men tre år senere ble hun utsatt for samme behandling, og forsvant deretter inn i et selvpålagt eksil i Dubai i 1998. I 2007 kom hun til enighet med president Pervez Musharraf om amnesti, og gikk deretter igang med valgkamparbeid for opposisjonspartiet PPP. Bare måneder senere ble hun drept i et attentat da hun var på vei hjem fra et folkemøte.

I BHUTTO skildres Benazir Bhuttos liv, hennes politikk og hennes forhold til sin fremstående og innflytelsesrike familie. Via intervjuer med venner, fiender, kolleger og kommentatorer plasseres denne unike historiske skikkelsen inn i et større bilde som lar oss se hennes betydning i lys av Pakistans politiske historie.

Regi

Duane Baughman er grunnleggeren av produksjonsselskapet Yellow Pad Productions og eier av det politiske kampanjebyrået The Baughman Company. BHUTTO er hans første dokumentarfilm. 

Johnny O'Hara er en amerikans regissør og forfatter, som først gjorde seg bemerket som en av manusforfatterne på den kritikerroste dokumentarfilmen FUEL, som blant annet vant publikumsprisen for beste dokumentar i Sundance i 2008. O'Haras første bok "Elvis & You" er utgitt av Penguin forlag.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}