BIFF 2015

BIFF EXPANDED: Visningsrommet USF

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Utstilling i skjæringspunktet mellom film og ny teknologi

Heller enn å kun være forbeholdt rene filmforestillinger på kino og tv, anvendes dokumentarfilmer stadig oftere i det visuelle kunstfeltet. Med årets BIFF Expanded-program, ønsker vi å markere at disse to kunstfeltene nærmer seg hverandre i stadig større grad.

 

Årets BIFF Expanded spenner seg over et stort register: Noen av prosjektene har estetiske målsetninger som samtidskunst, mens andre er mer opptatt av valgene tilskueren foretar i det interaktive rommet. Felles for de fleste prosjektene vi velger å stille ut, er at de kommenterer samtiden i politisk motiverte retninger.

 

I løpet av de siste to årene har dette landskapet utviklet seg betraktelig, og et paradigmeskifte har funnet sted. Det er ikke lenger slik at vi alltid konsumerer det som vises uten å selv kunne gripe inn som tilskuer – vi kan tvert imot nå utvikle bevissthet inne i selve det «levende» kunstverket og endre retningene dette tar gjennom interaktivitet. Vår fysiske tilstedeværelse skjer innenfor det digitale tablåets utvidede rammer. Som også i spillverden, kan vi innen det nye digitale kunstlandskapet bevege oss i ulike retninger og foreta valg som får direkte innvirkning på verket og vår forståelse av det.

Åpningstider Visningsrommet USF: 13.00-21.00

Les mer om andre del av BIFF EXPANDED, som finner sted på Rom 8

 

VISNINGSROMMET USF

TheLastHijackinteractive 1000x500.jpg 

THE LAST HIJACK INTERACTIVE

Tommy Palotta og Femke Wolting (USA/Nederland) Interaktiv dokumentar/webside

En interaktiv dokumentar som lar tilskueren oppleve den mørke verdenen av piratvirksomhet i Somalia. Historien fortelles på ulikt vis gjennom stemmene til en pirat, en kaptein og andre involverte.

 

VISNINGSROMMET USF

polar-sea-360 1000x500.jpg 

POLAR SEA 360 °

Stephanie Weimar og Thomas Wallner (Tyskland/Frankrike/Canada) VR-film

Omfattende multiplattform-prosjekt som inkluderer en 360-graders video med tilhørende iOS- og Android-app og verdens første 360-graders helaften videodokumentar, som komplementerer ARTE/TVO-serien om Polhavet.

 

VISNINGSROMMET USF

paradise 1000x500.jpg 

PARADISE PLEIX

Pleix (Frankrike) Installasjoner

PARADISE PLEIX er en hypnotiserende serie av installasjoner som skildrer livet slik det er, før det deretter raskt eskalerer til digital utmattelse. En sjø inne på stranda, en idyllisk elvedal overfylt av flåter og en endeløs ferd ned en fjellside.

 

VISNINGSROMMET USF

Unspeak 1000x500.jpg 

UNSPEAK

Jennifer Abbott (Nederland) Interaktiv dokumentarserie

Skaperne av denne dokumentarserien ønsker å undersøke den manipulerende kraften i språket og ta tilbake ordets makt fra media. Basert på Steven Pooles bok med samme tittel.

 

VISNINGSROMMET USF

HERDERS 1000x500.jpg 

HERDERS OG STRANGERS WITH PATRICK WATSON

Félix Lajeunesse og Paul Raphaël (Canada) VR-film

HERDERS er et innblikk i verdenen til mongolske gjetere, som er blant de siste nomadiske kulturer i verden. I STRANGERS WITH PATRICK WATSON inviteres tilskueren til et kreativt møte med musikeren Patrick Watson.

 

VISNINGSROMMET USF

offshore 1000x500.jpg 

OFFSHORE

Helios Design Lab, Glen Richards og Brenda Longfellow (Canada) Interaktiv nettside

Første kapittel starter med Deepwater Horizon-ulykken, og tar tilskueren med på en kompleks reise gjennom dette feltet der en kamp om utvikling foregår, med jordens framtid som innsats.

 

 

Regi

 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}