BIG MEN tar publikum med på en reise inn i den afrikanske ol..." /> BIG MEN tar publikum med på en reise inn i den afrikanske ol..."/> BIG MEN tar publikum med på en reise inn i den afrikanske ol...">
BIFF 2013

Big Men

2013 • 1t 39m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Big Men
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Rachel Boynton
Manus
Rachel Boynton
Foto
Jonathan Furmanski
Produsent
Rachel Boynton, Brad Pitt
Grådighet og korrupsjon på Afrikas vestkyst

I 2007 oppdager det Texas-baserte oljeselskapet Kosmos Energy et stort oljefelt utenfor Ghanas kyst, det første i landets historie. De ønsker å sette i gang arbeidet med å utvinne oljen så fort som mulig, men er nødt til å forhandle med ghanesiske myndigheter og andre som vil ha en bit av kaken. I nabolandet Nigeria oppdaget man olje allerede i 1956, og funnet har ført til ekstreme sosiale forskjeller. Oljepengene har funnet veien til makthavernes lommer, mens folket tyr til ekstreme midler for å vise sin misnøye og sikre seg en del av rikdommen. Går Ghana den samme fremtiden i møte?

BIG MEN tar publikum med på en reise inn i den afrikanske oljeindustrien, en bransje preget av grådighet, korrupsjon og kynisme. Filmen gir et nyansert bilde av en kompleks situasjon, og vi møter både dollarglisende forretningsmenn og tungt bevæpnede militser. Alle ønsker de makt og penger, alle ønsker de å være «big men». Hva skjer når sultne mennesker oppdager en gullgruve på et av verdens fattigste steder?

Regi

RACHEL BOYNTON debuterte som regissør med dokumentaren OUR BRAND IS CRISIS (2005). Filmen fokuserer på PR-byråenes rolle i politisk valgkamp, og fikk svært god mottakelse. Hun har i tillegg jobbet som produsent på filmer som WELL-FOUNDED FEAR (2000) og PEOPLE LIKE US: SOCIAL CLASS IN AMERICA (2001).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}