BIFF 2015

Bikes vs Cars

2015 • 1t 31m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bikes vs Cars
Språk
spansk/engelsk/portugisisk
Undertekster
engelsk
Regi
Fredrik Gertten
Manus
Fredrik Gertten
Foto
Anton Corbal
Produsent
Margarete Jangård, Elin Kamlert, WG Film
David og Goliat

Helt siden privatbilen ble allemannseie har begrepet infrastruktur langt på vei vært synonymt med bilveier. Dette til tross for at biltrafikk er en av våre største kilder til forurensning, og at byplanlegging på bilens premisser aktivt fortrenger mer miljøvennlige og fremtidsrettede kommunikasjonsmidler. I BIKES VS CARS ser den svenske dokumentarfilmskaperen Fredrik Gertten nærmere på hvorfor politikerne fortsetter å bruke biltrafikk som utgangspunkt for byplanlegging, og på hvilke langsiktige konsekvenser en slik kortsiktig tenking innebærer.

Her møter du syklister og aktivister fra hele verden som alle på sitt vis kjemper for å skape en ny og mer miljøvennlig infrastruktur hvor sykkelen har en like selvsagt og sentral plass som bilen. Og i bunnen ligger hele veien det store spørsmålet: Hvor seriøst kan man ta politikere som serverer fagre løfter om fornybar energi når de gang på gang utrykker sine synspunkter på forurensende og fremmedgjørende bilveier av asfalt og betong?

Regi

Fredrik Gertten (Sverige, 1956) Filmer i utvalg: BIG BOYS GONE BANANAS!* (2011), BANANAS!* (2009), SOSSEN, ARKITEKTEN OCH DET SKRUVADE HUSET (2005)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}