BIFF 2021

Bilder fra et nordisk drama

2021 • 1t 10m • Norge

28 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Bilder fra et nordisk drama
Språk
norsk
Undertekster
engelsk
Regi
Nils Gaup
Manus
Nils Gaup
Foto
Andreas Ausland og Martin Edelsteen
Produsent
Linn Henriksen
En fascinerende dokumentar om den største norske kunstmaleren du aldri har hørt om

Har du hørt om den norske billedkunstneren Aksel Waldemar Johannessen? Hvis svaret er nei, er du ikke alene. Johannessen (1880–1922) ble hyllet internasjonalt, men i Norge omtales han i dag som «den glemte kunstner» og ble først etter sin død hyllet av kritikerne. Edvard Munch erklærte begeistret at «det laves ikke bedre bilder enn dette i Norden i dag». Deretter ble det imidlertid stille, og stillheten vedvarte helt til kunstsamleren Haakon Mehren ved en tilfeldighet oppdaget halvparten av Johannessens malerier i en låve i Asker i 1990.

I dokumentaren BILDER FRA ET NORDISK DRAMA skildrer Nils Gaup (VEIVISEREN, KAUTOKEINO-OPPRØRET) Mehrens mangeårige kamp for å sikre Johannessen hans rettmessige plass i den norske og europeiske kunsthistorien. Dette er et fascinerende innblikk i et unikt liv og kunstnerskap – men også en film som ser nærmere på nøyaktig hvem det er som bestemmer hvorvidt en kunstner går inn i historien som et geni eller en fotnote.

Filmgjest: På visninger merket Q&A kommer Nils Gaup (regissør), Haakon Mehren (kunstsamler, medvirkende), Linn Henriksen (produsent), Arve Tellefsen (fiolinist), Kjetil Bjerkestrand (komponist)

Regi

Nils Gaup (Norge) Filmer i utvalg: BIRKEBEINERNE (2016), GLASSDUKKENE (2014), REISEN TIL JULESTJERNEN (2012), KAUTOKEINO-OPPRØRET (2008), VEIVISEREN (1987)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}