BIFF 2007

BIL'IN MIN ELSKEDE

2006 • 1t 25m • Israel

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bil'in habibti
Regi
Shai Carmeli-Pollack
En av årets sterkeste filmer omhandler en landsby i Palestina hvor innbyggerne frarøves sitt land

Produsenten Claudia Levin besøkte BIFF i fjor med filmen PAPER DOLLS. I det hun skulle dra, overleverte hun en dvd til oss – et "work in progress". Prosjektet på dvd-en utviklet seg til filmen du nå har mulighet til å se på årets festival. Levins film var den første vi plukket ut, og et av de sterkeste dokumentene. BIL’IN MIN ELSKEDE handler om palestinere som blir frarøvet sitt land av israelske myndigheter. Jorden de har dyrket oliventrær på i mange generasjoner står i veien, ikke bare for muren som skal oppføres, men også nybyggerprosjektet Modi’in Elit. De palestinske innbyggerne i Bil’in velger ikke å gi seg og fortsetter kampen mot muren. De får støtte fra internasjonale og israelske aktivister. Regissøren blir også en del av kampen mot israelernes maktovergrep og dokumenterer hva som skjer med palestinerne over et års periode.

BIL’IN MIN ELSKEDE går svært langt i å påstå at frarøvelsen av landet palestinerne har eid i mange, mange år ikke har noe med muren å gjøre, men er rent tyveri av land for økonomisk vinnings skyld. Dette er en film som vil gjøre deg fly forbannet, for å si det mildt.

Regi

Shai Carmeli-Pollack (Jaffa 1968) er utdannet ved Film- og fjernsynsakademiet i Tel Aviv. Han har for det meste arbeidet med fjernsyn og ungdomsfilmer. BIL'IN MY LOVE er hans dokumentardebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}