BIFF 2020

Billie

2019 • 1t 38m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Billie
Språk
engelsk
Undertekster
norsk
Regi
James Erskine
Manus
James Erskine
Foto
Tim Cragg
En spennende og åpenhjertig film noir-dokumentar om en av tidenes største sangere

På samme måte som Billie Holiday var et unikum av en artist, er BILLIE en høyst uvanlig dokumentar. Dette ukonvensjonelle artistportrettet er nemlig basert på intervjuer gjort av Linda Lipnack Kuehl på 70-tallet, som forberedelser til en biografi om Holiday. I løpet av åtte år spilte Kuehl inn 200 timer med intervjuer med mennesker som kjente Holiday – fra berømte samarbeidspartnere som Charles Mingus, Tony Bennett og Count Basie til studiomusikere, steforeldre, klassekamerater, langere, halliker og en politimann som arresterte henne for besittelse av narkotika. Disse lydopptakene utgjør utgangspunktet for det som har blitt beskrevet som en film noir-dokumentar, som også forteller den mystiske historien om hvorfor bokprosjektet aldri ble noe av.

BILLIE er en spennende, gripende og åpenhjertig film om en av tidenes største sangere, og om et liv preget av både triumf og tragedie i rikt monn. Takket være koret av døde stemmer som snakker til oss fra fortiden, kommer vi forbløffende tett innpå en av musikkhistoriens mest fascinerende og motsetningsfylte artister.

På visningen søndag 11. oktober blir det innledning ved Amalie Holt Kleive og Gabriela Garrubo. I samarbeid med Bergen Jazzforum.

Regi

James Erskine (Storbritannia) Filmer i utvalg: THE ICE KING (2018), THE WHITE ROOM (2017), SACHIN (2017), THE HEALER (2015), MATCHBALL - FEMINIST MOT SJÅVINIST (2013), EMR (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}