BIFF 2005

Bin jip - tomme hus

2004 • 1t 28m • Sør-Korea

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bin-Jip
Språk
Koreansk
Regi
Kim Ki-Duk
Manus
Kim Ki-Duk
Foto
Jang Seung-Beck
Produsent
Kim Ki-Duk
En av Kim Ki-duks beste filmer til nå – en vakker og unik fabel om meditasjon som våpen og metode

Tae-suk er hjemløs og tilbringer nettene i tomme hus som han bryter seg inn i. Han stjeler aldri fra sine ufrivillige vertskap. Han bare låner litt av deres liv. Som et snilt spøkelse går han rundt og vasker klær eller utfører små reparasjoner. En dag havner han i et hjem som viser seg å ikke være helt forlatt: Den unge kvinnen Sun-hwa lever nærmest som en fange i sitt eget hjem, der hun blir mishandlet av ektemannen. Snart er det to rastløse mennesker som beveger seg rundt mellom byens tomme hus.

I BIN JIP – TOMME HUS kombineres den lavmælte stemningen fra VÅR, SOMMER, HØST, VINTER… OG VÅR med den intense volden fra Kim Ki-duks tidligere filmer. Tae-suk sier ikke et ord gjennom hele handlingen; regissøren har uttalt at karakterene hans ofte har opplevd smerte og skuffelser som har gjort dem tause, og at de i stedet har utviklet et eget voldelig kroppsspråk. Volden til tross: I BIN JIP – TOMME HUS makter Kim å fortelle en nydelig og tidvis humoristisk kjærlighetshistorie som har betatt kritikere verden over.

Regi

Kim Ki-duk er født i 1960 i Bonghwa, Sør-Korea. I 1990 dro han til Paris for å studere kunst. Som filmskaper er han imidlertid i stor grad selvlært. Han debuterte som regissør i 1996 med CROCODILE. Filmene hans er stiliserte og ofte laget med minimale budsjetter. Kim har vært representert i konkurranseprogrammene ved en rekke filmfestivaler. THE COAST GUARD (2002) vant kritikerprisen i Karlovy Vary. VÅR, SOMMER, HØST, VINTER… OG VÅR (2003) vant publikumsprisen i San Sebastián, og hadde norsk førpremiere på fjorårets BIFF. I 2003 hadde BIFF et retrospektivt portrett av Kim.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}