BIFF 2005

Birdpeople

2004 • 1t 33m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Vogel Menschen
Regi
Eduard Erne
Verden sett i fugleperspektiv

Dokumentarfilmen FUGLEMENNESKER gir et fascinerende innblikk i hvordan filmen FUGLER I FLUKT ble til. Denne unike naturdokumentaren fulgte trekkfugler på en måte man aldri før hadde forsøkt - med et seilfly påmontert kamera. For å venne fuglene til menneskelig kontakt tilbragte produksjonsteamet utallige timer sammen med dem. Helt fra de lå som plommen i egget til de tok til vingene mot varmere strøk var de omgitt av mennesker, noe som gjorde de fantastiske opptakene mulig.

FUGLER I FLUKT følger fuglenes flukt med kjølig distanse. FUGLEMENNESKER går helt motsatt vei. Dokumentaren går tett innpå det brokete produksjonsteamet, som bodde sammen på en gård i Nord-Frankrike i mer enn fire år mens innspillingen pågikk. Slett ikke alle er ornitologer, noen av dem bryr seg egentlig ikke noe særlig om fugler heller. Innspillingen av filmen blir for mange av dem en opplevelse som endrer livene deres og gir dem nye måter å se verden på. Vi følger dem gjennom oppturene og nedturene som til slutt resulterte i det storslåtte verket FUGLER I FLUKT.

Regi

Østerrikeren Eduard Erne (f. 1958) har studert regi ved Mozarteum-skolen i Salzburg. Han har jobbet mye med teater, både som skuespiller og regissør, hovedsaklig i Wien og Frankfurt Am Main. Erne har også jobbet med TV-drama, og har blant annet regissert episoder av den kjente, tyske serien TATORT. Hans kanskje mest kjente film er TOTSCHWEIGEN (1994), som forteller historien om Holocaust under krigens siste dager i en østerriksk grenseby. I 2000 regisserte han dokumentaren INDIRAS TAGEBUCH.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}