2020 • 1t 20m • Frankrike

49 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF KINO

Språk
engelsk/fransk
Undertekster
engelsk
Regi
Jacques Lœuille
Produsent
Ariane Metais
På sporet av den tapte fugl

Den fransk-amerikanske naturhistorikeren, jegeren og maleren John James Audubons «The Birds of America» (opprinnelig utgitt mellom 1827 og 1838) er viden anerkjent som en av historiens fremste ornitologiske bokverk. I denne stemningsfulle og kontemplative dokumentaren følger regissør Jacques Lœuille i Audubons fotspor langs Mississippi-elven, og ser nærmere på hvordan hans spådommer om utryddelse av dyre- og planteliv i lys av den nedslående utviklingen vi ser i dag.

Audubon var både vitenskapsmann, kunstner og dokumentarist, og her stilles hans enestående malerier av USAs fugleliv i kontrast til et landskap som i dag er sterkt preget av forurensende industri og historiske overgrep mot urbefolkningen. Med sitt formidable fotoarbeid og litterære fortellerstemme, er dette et erkefransk perspektiv på amerikansk flora, fauna, økonomi, rasisme, kultur og politikk. BIRDS OF AMERICA er en annerledes klimafilm som understreker viktigheten av en bredspektret og holistisk forståelse av verden som omgir oss.

Regi

Jacques Lœuille (Frankrike) Filmer i utvalg: MODIGLIANI ET SES SECRETS (2020), MARGUERITE YOURCENAR: ALCHIMIE DU PAYSAGE (2013), ROADSIDE ATTRACTIONS (2010)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}