BIFF 2008

Birdwatchers

2008 • 1t 49m • Brasil / Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Birdwatchers
Språk
Portugisisk/Guarani
Regi
Marco Bechis
Manus
Marco Bechis, Luiz Bolognesi, Lara Fremder
Foto
Hélcio Alemão Nagamine
Produsent
Amedeo Pagani, Marco Bechis, Fabiano Gullane, Cario Gullane
Selvmordene til to guarani-indianere tvinger stammen ut av reservatet med farlige følger
Tankevekkende drama om urfolkets kamp i Brasil. Vi følger en turistgrupppe på båtsightseeing i et fruktbart plantasjeområde i Mato Grosso do Sul i Brasil. Guiden setter ned farten og peker innover mot land, der en gruppe indianere står oppstilt som halvnakne, kroppsmalte og truende statuer. Turistene har fått sitt Kodac Moment, båten skyter fart videre, men kameraet følger indianerne gjennom skogen, til en lysning, der turoperatøren venter med deres egne t-skjorter og en liten slant med penger.

Selvmordene til to unge stammefolk utløser dramatiske omveltninger i livet til en gruppe guarani-indianere. Stammens overhode flytter folket sitt til en plantasje, hvis landareal en gang tilhørte urinnvånerne. Her blir historiens underliggende konflikt gjort levende. Parallelt med urettferdigheten de møter hos plantasjeeieren, må indianerne forsøke å holde fast på det de har igjen av kulturell identitet og verdighet i en verden der penger er Gud. Med denne filmen formidler ikke Bechis en enkel kamp mellom det gode og det onde. Historien er nyansert, og heller ikke indianerne han sympatiserer med er feilfrie. Dette gir historien en troverdighet som underbygges av dens nøkterne, men samtidig vakre bilder. Flotte naturområder skildres side om side med landbruket som fortærer dem med stormskritt. Samtidig nøler ikke filmen med å avbilde den ansvarlige stammelederens alkoholmisbruk.

Regi

Marco Bechis er en erfaren spillefilmregissør og manusforfatter. Hans prisvinnende filmer vitner om et brennende engasjement for den undertrykte, i BIRDWATCHERS' tilfelle for de søramerikanske urinnnvånerne. FIGLI/HIJOS (2001) tar utgangspunkt i en argentisk konflikt, og det gjør også GARAGE OLIMPO (1991) som gikk sin seiersgang på søramerikanske filmfestivaler. LUCA'S FILM (1997) følger en gruppe venner på en reise med sin avdøde venninnes aske. Hans regidebut ALAMBRADO (1991) sanket priser både ved filmfestivalen i Havanna og i Locarno.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}