BIFF 2010

Biutiful

2010 • 2t 18m • Mexico / Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Biutiful
Regi
Alejandro González Iñárritu
Livet i det usynlige Barcelona

Uxbal er en mann i fritt fall. Han driver med lysskye forretninger, har en bipolar kone og strever fortsatt med sin fortid som narkolanger. Situasjonen går fra vondt til verre når Uxbal oppdager at han muligens ikke har lenge igjen å leve. BIUTIFUL utforsker en manns vei mot forsoning, idet han står overfor livets farer og utallige selvmotsigelser. Vi følger Uxbal på en medrivende reise inn i et liv som fortoner seg som en evig balansegang hvor det aldri er råd å se mer enn én dag inn i fremtiden.

BIUTIFUL er Alejandro González Iñárritus første spansktalende film siden hans suksessdebut ELSKEDE KJØTERE (2000). Med seg på laget har han Javier Bardem, som ble prisvinner i Cannes for sin rolle som Uxbal. Den anerkjente meksikanske regissøren går nå bort fra sammenflettede historier som i tidligere filmer (21 GRAM, BABEL), og presenterer en lineær historie om en menneskeskjebne i Barcelona. Men bak en enkel struktur ligger en teknisk briljant film og en mektig fortelling om en ytterst komplisert tilværelse.

Regi

Alejandro González Iñárritu ble født i Mexico City i 1963, og begynte sin karriere i underholdningsbransjen som plateprater på 80-tallet. Senere jobbet han flere år som tv-produsent og kom i kontakt med manusskribenten Guillermo Arriaga. Samarbeidet mellom de to førte til tre prisbelønte filmer: ELSKEDE KJØTERE, 21 GRAM, og BABEL. ELSKEDE KJØTERE (2000) er Iñárritus debutfilm, som fletter sammen tre historier fra México City. Filmen ble hyllet verden over, og suksessen ga den meksikanske regissøren innpass i filmindustrien i USA. Resultatet ble filmene 21 GRAM (2003) og BABEL (2006). Begge ble nominert til flere Oscar, og sistnevnte innbrakte ham prisen for beste regi i Cannes. BIUTIFUL er Iñárritus fjerde film, og hans første prosjekt uten manusforfatter Arriaga.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}