BIFF 2013

Blå er den varmeste fargen

2013 • 2t 59m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La vie d'Adèle - Chapitres 1 et 2
Språk
Fransk
Undertekster
Norsk
Regi
Abdellatif Kechiche
Manus
Abdellatif Kechiche, Ghalya Lacroix
Foto
Sofian El Fani
Produsent
Olivier Thery Lapiney, Laurence Clerc
Blue on blue, heartache on heartache

15-årige Adèle er i et forhold med en gutt, men nærer ingen sterke følelser for ham. Annerledes blir det når hun møter den blåhårede Emma, en langt mer erfaren jente som studerer kunst. De to innleder et nært forhold, og Adèle opplever sin seksuelle oppvåkning. Forelskelsen utvikler seg snart til en dyp og altoppslukende besettelse som fører dem ut på en reise gjennom kjærlighetens lidenskapelige topper og smertefulle dyp.

BLÅ ER DEN VARMESTE FARGEN er en unik skildring av den første store kjærligheten, og en av årets store filmsensasjoner. Som publikummer kommer man særdeles tett på det intime forholdet mellom Adèle og Emma, som gestaltes med stor overbevisning av Adèle Exarchopoulos og Léa Seydoux. Deres innsats bidro også til å skape historie under filmfestivalen i Cannes i år, da de som første skuespillere ble tildelt Gullpalmen sammen med regissør Abdellatif Kechiche. BLÅ ER DEN VARMESTE FARGEN er en vakker og dramatisk fortelling om ung kjærlighet, og en filmopplevelse av de sjeldne.

Regi

Abdellatif Kechiche er en tunisisk-fransk regissør, manusforfatter og skuespiller. Han debuterte som regissør i 2000 med filmen POETICAL REFUGEE (2000). Han har senere regissert de prisbelønte filmene GAMES OF LOVE AND CHANCE (2003) og THE SECRET OF THE GRAIN (2007), samt BLACK VENUS (2010). BLÅ ER DEN VARMESTE FARGEN er hans store internasjonale gjennombrudd som filmregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}